Tuesday, January 8, 2013

Hoteluri de Vis in Bucuresti

Daca aveti ceva bani de cheltuiala si pentru cazare, Bucurestiul ofera o multime de oportunitati de cazare, multe dintre ele deosebit de luxoase. Bineinteles exista si oferte de cazare in Bucuresti mai putin pretentioase decat acestea. Totusi, daca doriti sa petreceti noaptea intr-un loc cu totul si cu totul special eu va recomand cu multa caldura Casa Capsa, atat prin prisma istoriei acestei locatii, cat si a serviciilor exceptionale oferite. Eu m-am indragostit de Casa Capsa a Bucurestiului "de altadata" descris de catre Constantin Bacalbasa, insa ceea ce cred ca face acest hotel atat de special este faptul ca, intre cladirile de sticla si otel care s-au ridicat intre timp pe Calea Victoriei, Capsa si-a pastrat farmecul interbelic.
Casa Capsa are o pozitie buna, fiind situata chiar in centrul Bucuretiului istoric, la intersectia Caii Victoriei cu Edgar Quinet. Desi Casa Capsa a fost restaurata, a fost pastrat specificul sau, insa in prezent cei care se cazeaza aici au posibilitatea de a se bucura de servicii si facilitati de cazare de cinci stele. Mobila aleasa atent, cat si candelabrele fastuoase amintesc de eleganta unor vremuri apuse care insa parca au ramas neclintite in acest hotel cu trei etaje.

Ceea ce imi place mie cel mai mult la Capsa este cofetaria de la parter. Foarte mult timp aceasta a fost cea mai buna din intreaga Europa. In trecut, dulciurile erau aduse din Orient si se puteau servi aici: cataifuri, saralii, baclava sau serbet. In cea de-a doua jumatate a secolului al nouasprezecelea se putea servi aici limonada, bomboane felurite, prajituri fine si ciocolata, multe dintre aceste produse fiind aduse chiar de la Paris. Ciocolata fina este insa cea care a facut Capsa celebra in trecut. In prezent, cofetaria pastreaza retetele originale si in plus toate prajiturile sunt facute din ingrediente naturale, care confera preparatelor un gust special.

Cu siguranta exista si pentru voi un locsor care exercita presiuni pozitive asupra imaginatiei si care parca merita 450 de euro pe noapte. Ideal ar fi sa impartasiti si voi cateva idei, ce spuneti?

Oferte de Cazare Online


Daca va numarati printre cei care inca stiu sa aprecieze frumusetile din tara noastra cu siguranta Sibiul se afla si in topul preferintelor voastre. Unul dintre cele mai renumite orase din Transilvania este cu siguranta Sibiu. Este resedinta judetului cu acelasi nume si printre altele, este unul dintre cele mai frumoase orase istorice din Romania, datand din ecopa medieva. Ca pozitie geografica este situat in depresiunea Cibinului in apropierea Muntilor Fagaras. In anul 2007 orasul Sibiu a fost declarata Capitala Culturala Europeana fapt ce a declansat investitii tot mai importante realizandu-se ca importan centru economic.

Renumele castigat in anul 2007 dar si centrul instoric a orasului a facut ca Sibiul sa fie vizitat anual de zeci de mii de turisti si de peste hotare. Turismul in oras dar si in imprejurimi a cunoscut o dezoltare relativ rapida din 2007 pana astazi. Statiunea montana Paltinis, Balea Lac si preabine cunoscutul drum montan Transfagarasan au fost influentate in mod indirect in ceea ce prinveste turismul. Cei care aleg o sa petreaca o un weekend aici, pot vizita Podul mincinosilor, Palatul Brukenthal, pasajur scrilor, numeroase cladiri si strazi care isi pastreaza si astazi urme ale arhitecturii medievale. Cazarea in Sibiu se poate gasi foarte usor, hotelurile vin in intampinarea vizitarorilor cu numeroase oferte de cazare chiar si de tip all-inclusive.

Tendinta generala a romanilor cand vine vorba de vacanta este sa plece daca s-ar putea cat mai departe de tara, intr-un loc cat mai exotic cu putinta. Cum suntem o tara cu un nivel de trai inca scazut oamenii se multumsc pana la urma si cu un sejur la Bulgari, la Greci sau poate in Turcia.

Pe de alta parte, putem observa ca strainii devin din ce in ce mai interesati de frumusetea tarii noastre si aleg sa isi petreaca vacanta aici, desi infrastructura tarii si raportul calitate-pret oferit de catre hotelieri nu este intodeauna cel mai fericit.

Cazare la Busteni la hoteluri si pensiuni


Statiunea montana Busteni este una din cele mai populare din tara nostra. Din puct de vedere geografic, statiunea este pozitionata in centru tarii pe Valea Prahovei. Regasindu-se chiar la poalele Muntilor Bucegi, statiunea este supranumita si "Poarta Bucegilor". Aici altitudinea in medie altitudinea este 850 metri. Primele hoteluri in statiune au fost construite la sfarsitul secolului al XIX-lea. Astazi oferte de cazare in Busteni este foarte mare, numarul hotelurilor, pensiunilor si caselor de vacanta fiind in numar foarte mare. Turistii ce aleg sa-si petreaca vacanta la Busteni au foarte multe de vizitat.
Unul dintre cele mai renumite obiective turistice si totodata un simbol al Carpatilor romanesti este Sfinxul. Acesta este un monument geomorfologic, o stanca care pe parcursul timpului a capatat aspectul unui cap uman datorita eroziunii. Crucea Eroilor Neamului construita in anii '20 pe Muntele caramian, la o altitudine de peste 2200 de m este la fel un monument, de data acesta istoric. Crucea a fost contruita in memoria celor ce au cazut in Primul Razboi Mondial.

Pe langa vizitarea obiectivelor turistice, in sezonul rece statiunea este asatata mai ales de iubitorii sporturilor de iarna. In statiunea Busteni se gaseste una dinte cele mai moderne partii de ski din Europa de sud-est. Partia Kalinderu realizata din foduri europene trage anual mii de turisti. Cei ce cauta cazare ieftina in Busteni pot gasi foarte usor, numarul hotelurilor si pensiunilor fiind foarte mare.

Ceea ce imi place la Busteni sunt posibilitatile nenumarate. Pe langa schi si drumetii, daca doriti sa si vizitati cate ceva puteti alege sa vizitati cateva monumente naturale precum Cascada Urlatoarea, Sfinxul din Bucegi, Babele, care se afla in proximitatea orasului. De asemenea, pentru o priveliste incredibil de frumoasa puteti alege sa bateti la picior una dintre rezervatiile naturale Parcul National Bucegi, Babele, Poiana Crucii, la care turistii au acces direct si cu telecabina Busteni-Babele.

De asemenea, puteti bifa pe lista voastra de activitati in vacanta si cateva obiective turistice cultural-religioase  din aceasta zona, precum: casa scriitorului Cezar Petrescu ce a fost ridicata in 1918, castelul Cantacuzino construit in 1910, Biserica Domneasca ce ii are ca ctitori pe regina Elisabeta si pe regele Carol I, Manastirea Caraiman si monumentul "Ultima Grenada".

In vacanta prin Romania


Romanii au inceput sa se repeada una-doua peste hotare atunci cand vine vorba de petrecut concediul. Cunosc persoane care nu au depasit niciodata perimetrul capitalei (poate doar in excursiile din clasa a saptea) si cu toate acestea prefera sa ia avionul catre destinatii cat mai exotice cand vine vorba de vacanta, fara a tine seama de faptul ca de fapt ei nici macar nu isi cunosc tara.

 Romania, cu o infrastructura adecvata si manageri profesionisti in domeniul turistic ar putea deveni una dintre tarile cu foarte mare cautare dat fiind faptul ca dispune poate de cel mai armonios si divers peisaj din Europa, datorita traditiilor care inca se mai pastreaza in multe colturi ale tarii, a oamenilor primitori, a florei si a faunei minunate, cat si a monumentelor istorico-culturale destul de importante. Poate ceea ce ne lipseste noua este de fapt stiinta de a ne "vinde", marketingul turistic. Ofertele de vacanta in Romania sunt nenumarate, ceea ce ne lipseste este interesul.
Statiunea Lacul Rosu este situata in Carpatii Orientali, la o altitudine de aproximativ 1000 metri, in vecinatate cu Cheile Bicazului. Lacul s-a format in anul 1837 si este singurul lac de baraj natural din tara. Lacul a luat nastere ca urmare a alunecarilor de teren de pe Muntele Ghilcos si stravirea raului Bicaz.

Denumirea statiunii a fost preluata de la numele lacului. In jurul lacului circula diferite legende cea mai cunoscuta fiind legenda ciobanilor care au cautat adapost intre versanti care au cazut peste ei ingropandu-i cu tot cu oi, de aici si denumirea populara "Muntele Ucigas"(Ghilcos).

Turistii care aleg petrecerea unui weekend sau a unei vacante pot gasi oferte atragatoare, cazare ieftina in Lacul Rosu chiar in plin sezon, precum si diferite activitati pentru petrecerea timupului. Muntele Suharduc Mic poate fi urcat cu usurinta iar de sus se poate admira o privelista minunata asupra lacului, dar si a Cheilor Bicazului, Muntele Ghilcos iar in spre sud Muntele Haghimasu. Lacul Rosu inpreuna cu Cheile Bicazului fac parte din Parcul National Hasmasul Mare unul dintre cele mai cunoscute din nordul tarii si printre cele mai importante ale Carpatilor Orientali.


Despre Cazare in Statiunea Bran


Statiunea montana Bran se numara printre cele mai vizitate statiuni montane din tara. Zona este anual vizitata de peste 350.000 de turisti din care peste 90% au avut ca scop vizitarea unuia dintre cele mai celebre castele din lume; Castelul Bran cunoscut in occident si ca resedinta lui Dracula. Statiunea Bran se gaseste in judetul Brasov, la aproximativ 30 de km de orasul Brasov.

Branul este o statiune turistica montanta, aflata la o altitudine de peste 750 m. Turisitii care aleg sa-si petreaca vacanta in acesta statiune, sunt incantati de locurile importante de vizitat si locurile ieftine de cazare in pensiunile si hotelurile din statiune. Desi numele statiuni are o stansa legatura cu numele castelului, in zona este bogata obiective turistece precum: Cheile Moieciului, Pestera Dambovicioara, Cetatea Rasnovului si nu in ultimul rand cele doua partii de ski Bran.

Statiunea gazduieste turisti dornici de vacante la munte, atat vara cat si iarna insa apogeul este atins in sezonul rece atunci cand vacanta este poate completa, cel putin din trei puncte de vedere: turistii pot vizita Castelul Bran, principala atractie istorico-culturala din aceasta zona, pot petrece sarbatorile in mod traditional si mai mult decat atat au posibilitatea sa practice sporturi de iarna. Din acest punct de vedere, proprietarii de pensiuni turistice si vile din imprejurimi ofera turistilor atat cazare in Bran la pensiuni, cat si o multime de alte servicii de cazare precum masa cu specific traditional si diverse activitati traditionale specifice regiunii.

Evident, diamantul din punct de vedere al atractiilor turistice din aceasta regiune este Castelul Bran. Acesta se afla la o departare de mai putin de 30 de kilometri departare de Brasov. Acesta adaposteste si un muzeu unde sunt expuse colectii de ceramica, arme, armuri si mobilier, iar in curtea castelului turistii se vor bucura sa  admire un muzeu al satului restrans. Conform unei liste intocmite de CNN, Castelul Bran se numara printre primele cele mai frumoasa castele din lume, fiind recomandat turistilor ca fiind o destinatie de vacanta deosebit de atractiva. Prima atestare documentara a acestui castel dateaza din anul 1377, acesta constituind una dintre cele mai importante atractii turistice din Romania.


Cine alege Cazare la Baile Felix in vacanta


In Romania exista numeroase statiuni balneare, una dintre cele mai renumite se gaseste in nord-vestul tarii, la o altitudine de aproximativ 140, in Judetul Bihor. Printre cele mai reprezentative, Baile Felix si-a capatat renumele datorita apelor sale termale descoperite inca din antichitate. Turistii vin anual atrasi de preturile mici la cazare si proprietatilor curative cunoscute si peste granita, medaliate cu aur la sfarsitul secolului al XIX-lea in cadrul expozitiei mondiale a apelor.

Calitatea tratamentelor naturale si ofertele de cazare din Baile Felix fac ca acesta statiunea sa aduca anual mii de turisti romani si straini. Turistii statiunii Baile Felix se inpart in doua categorii, cei ce vin pentru recuperare si tratare si cei ce vin doar pentru relaxare. Rezervele naturale, lacurile cu nuferi albi, Pestera Ursilor, stradul Felix sunt cele mai cunoscute obiective turistice din zona. Capacitatea de cazare in statiune poate gazdui peste 7000 de vizitatori. Efectele apelor termale din statiune sunt benefice mai ales afectiunilor reumatice.

In trecut exista conceptia conform careia cei care doresc sa isi petreaca vacanta intr-o astfel de statiune balneo-climaterica o fac aproape exclusiv pentru a-si reumatismele si localitati precum Baile Felix sau Baile Herculane erau destinatia potrivita si preferata pentru cei de varsta a treia, aflati in cautarea apelor termale cu puteri tamaduitoare. In prezent insa, targetul unei statiuni precum Baile Felix s-a schimbat semnificativ si in prezent statiunea este foarte cautata si de catre tinerii din vestul tarii si nu numai, care gasesc aici nenumarate modalitati de relaxare, cat si de distractie. De asemenea, conditiile de cazare la Baile Felix s-au imbogatit semnificativ in ultimii ani. Hotelierii incearca din rasputeri sa isi imbunatateasca permanent serviciile si sa puna la dispozitia turistilor modalitati de divertisment si recreere. Piscinele exterioare si interioare cu apa termala sunt vedetele statiunii atat pe timpul verii, cat si pe timpul iernii.

Despre Cazarea la Baile Herculane si nu numai

Baile Herculane este un oras turistic din sud-vestul tarii mai exact in judetul Caras-Severin. Baile Herculane este una dintre cele mai vechi statiuni balneare din lume, recunoscuta in mod special pentru tratarea bolilor reumatice, inflamatorii, dermatologice si respiratorii. Pe langa posibilitatile de tratare a anumitor boli, turistii veniti aici sunt incantati de arhitectura spectaculoasa a cladirilor vechi de sute de ani.


Statiunea a fost conceputa la anul 102 d.Ch. la ordinul imparatului Traian. Romanii au creat una dintre o frumoasa statiune balneara care a reusit sa atraga atentia intregului continent. Numele statiunii  "Therme Herculi" a fost dat in cinstea zeului Hercules fiu a lui Zeus cunoscut in mitologia romana drep stapan al izvoarelor termale si simbolul intre forta spirituala si cea fizica. Numeroasele vestigii lasate de romani precum: statui, monede, bai si apeducte sunt astazi admirate de zecile de mii de turisti ce vin anual in statiunea Baile Herculane. Fiind cea mai aglomerata statiune balneara din Romania locurile de cazare sunt pe masura de la hoteluri si pensiuni pana la inchirieri particulare in extra-sezon. Statiunea este situata pe  Valea Cernei integrata in Parcul National Valea Cernei-Domogled.

Daca ati fost recent in aceasta statiune cu un background istoric atat de important probabil ca ati ramas si voi descumpaniti cu privire la modul in care o statiune atat de apreciata in trecut a fost efectiv lasata in paragina. Semnele unei glorii apuse inca se intrezaresc si din loc in loc veti ramane efectiv uimiti de farmecul acestor locuri.

Efectele terapeutice ale apelor subterane de aici au fost in trecut exploatate in favoarea sanatatii si inca sunt, insa conditiile de cazare in multe dintre locatii au inceput sa lase de dorit, iar multe dintre hotelurile de top din statiune au fost abandonate si in prezent se afla intr-o stare avansata de degradare. Totusi inca exista hoteluri primitoare care ofera cazare la Baile Herculane, masa si mai mult decat atat posibilitatea de a beneficia de tratamente benefice pentru corpul uman.

Unde plecam de Revelion?


Printre destinatiile romanilor care aleg sa-si petreaca vacantele in strainate, pe langa Bulgaria, Grecia si Turcia exista si alte tari care merita vizitate. Egipul este cunoscut in toata lumea pentru istoria sa si totodata pentru unele dintre cele mai spectaculoase piese de arhitectura din lume.

Piramidele, Sfinxul si Templul lui Hatshepsut sunt doar cateva dintre cele mai renumite. Tot mai multi romani profita de ofertele speciale din ultima vreme si isi planifica vacante in Egipt la preturi mici chiar cu sapte luni inainte. Anul trecut ofertele pentru vacante in Egipt au adus un numar de peste 14,7 milioane de turisti care au lasat in "desert", comform estimarilor oficiale aproximativ 11 miliarde de dolari. Cele mai vizitate statiuni ale Republicii Arabe Egipt sunt Hurghada, El Gouna, Sharn el Sheikh si Taba.

Hurghada este o statiune de la malul Marii Rosii la aproximativ jumatele de km de Cairo si se numara printre cele mai vizitate statiuni de pe litoralul Egiptean, de catre europeni; asta datorita si preturilor mai scazute fata de celelalte statiuni. Statiunea ofera vizitatorilor sai pe langa apa curata in concordanta cu clima perfecta si posibilitati ideale pentru baie si sporturi nautice intr-o apa a carei temperatura nu scade  de 22°C.

Ce poate fi mai frumos decat a va petrece vacanta de iarna intr-un loc insorit, cu clima blanda, in timp ce in tara noastra teperaturile coboara hotarat spre 0 grade Celsius. In ziua de azi exista pachete turistice specializare de cazare pentru revelion in diferite tari ale lumii, la preturi am putea spune mult mai accesibile si pentru buzunarul romanului decat erau in trecut.

Multi romani si-au petrecut noaptea dintre ani inafara tarii intrucat au dorit sa se bucure fie de caldura, fie de o locatie noua pentru ei si inedita, fie de tarife mult mai avantajoase decat cele pe care ni le cer hotelierii de pe Valea Prahovei de exemplu.

Romanii au inceput sa devina de la an la an mult mai selectivi cand vine vorba de locul unde urmeaza sa isi petreaca vacanta. Majoritatea celor care aleg sa plece in strainatate in vacanta o fac fie din curiozitatea de a vedea locuri noi, de a intra in contact cu o alta cultura, fie pentru a beneficia de servicii si facilitati de cazare mult mai bune decat in tara.

Cum stam cu Cazarea la Costinesti


Fara indoiala Costinesti este statiunea preferata a tinerilor datorita aerului libertin predominant. Statiunea se afla in prelungirea satului Costinesti. Statiunea a luat nastere la inceputul anilor '60 dar cu toate acestea turistii au inceput sa viziteze zona, odata cu crearea primei tabere pentru pionieri in apropierea Lacului Costinesti. Numarul tot mai mare de turisti tineri a inceput sa fie prezent in statiunea Costinesti mai ales ca in anii comunisti tineri optau pentru taberele de la mare.
Prin urmare zece ani mai tarziu dupa inaugurarea taberei pentru pionieri, are loc crearea unei noi tabere de data asta destinata studentilor si tot atunci este desemnata "Capitala vacantelor estivale ale tinerilor".
Astazi Costinesti este una dintre cele mai populare statiuni estivale de la malul Marii Negre, si principala destinatie a tinerilor in perioada verii. Daca in perioada comunista in Costinesti se gasea un hotel si cateva vile, astazi statiunea prezinta o capacitate de cazare de aproximativ 60.000 locuri. Unii se plang de faptul ca statiunea a inceput sa capete un aer cam pestrit datorat faptului ca fiecare proprietar de vila sau pensiune turistica si-a construit unitatea dupa propriul sau simt estetic, netinand seama de vreun plan riguros de urbanism. Cu toate acestea, majoritatea unitatilor de cazare de acest tip au toate facilitatile necesare si ofera servicii de cazare foarte bune, astfel incat tinerii prefera sa stea la o astfel de unitate de cazare, decat intr-un hotel unde ar trebui sa plateasca un tari mult mai mare. Oricum, posibilitatile de cazare la Costinesti sunt nenumarate, iar tinerii stiu cum sa profite de ele.

Statiunea si-a format autenticitatea prin doua simboluri care isi continua existenta si astazi; Obeliscul si Epava Evanghelia. Principalele atractii care influenteaza sporirea turismului "tanar" in Costinesti sunt si discotecile, cluburile si terasele dar tot odata principalul motiv sunt preturile accesibile la cazare. De multi ani Statiunea Tineretului se mentine pe primul loc in topul locatiilor pentru vacanta de vara, cel putin in ceea ce priveste preferintele tinerilor.

Costinestiul ofera turistilor, dupa cum am aratat, nenumarate posibilitati de distractie, insa nu trebuie sa uitam nici de efectul terapeutic al aerului, cat si al beneficiilor aduse de talazoterapie si aerosoli.




Monday, January 7, 2013

Cazare la Bran-Moeciu


Zona Bran-Moeciu, in ultimii ani a atins performanta de a concura cu multe alte statiuni montane din Romania. Studiile ne arata ca peste 94% din turistii venit in acesta zona pentru as petrece vacantele au ales sa revina si anul urmator. Cei mai multi sunt incantati de peisajul extraordinar oferit de Muntii Piatra Craiului, obiectivele turistice; dintre cele mai renumite precum  Castelul Bran si nu in ultimul rand ofertele accesibile de cazare in Bran-Moeciu.


Zona se gaseste intr-un cadru natorul deosebit intre Muntii Bucegi si Muntii Piatra Craiului. Principalele obiective turiste sunt Castelul Bran, Parcul Natioanal Piatra Craiului, Cetatea Râșnov, Schitul Bran, Vama Medievala Bran, Ruinele Cetatii Oratia. Pentru cazare la Bran-Moeciu foarte avantajoasa tot ceea ce trebuie sa faceti este sa alegeti una dintre politele de asigurare disponibile.

Castelul Bran ocupa prima pozitie in topul vizitelor turistilor, nu numai din tara cat si din strainatate, anual fiind vizitat de peste 500.000 de turisti. Acesta contructie medievala a fost finalizata in 1377, durata contructiei depasind 150 de ani. In principal castelul a fost contruint in scop militar iar legenda lui Dracula la facut faimos in toata lumea. Astazi acupa locul 2 in topul Forbes a celor mai scumpe castele din lume.

Zona Branului a devenit deosebit de cautata si de catre turistii straini fermecati de legenda acestor locuri. Si romanii par la fel de dornici sa vina la Bran pentru a vizita castelul, chiar daca acestia nu o fac pentru Dracula, ci pentru acest monument istoric, considerat unul dintre cele mai valoroase castele din Europa, conform unui top Forbes.

Zona a cunoscut prosperitatea inca din timpul perioadei comuniste, insa ulterior zona s-a dezvoltat din ce in ce mai mult, in principal datorita proximitatii fata de castel, iar de la an la an numarul unitatilor de cazare a crescut substantial. 

Despre Ofertele AllInclusive preerate de Romani


Oferta vacantelor de tip all inclusive s-a dovedit a fi un succes in ultimii ani. Tot mai multi turisti au inceput sa se orienteze spre acest tip de oferta. Cele mai frecventate statiuni de catre turistii romani sunt cele din Bulgaria, Turcia, Grecia si mai nou Croatia. Pe prima pozitiie in ultimii patru ani, in topul preferitelor turistului roman este ocupata de catre Bulgaria.

Litoralul bulgaresc a reusit sa vina cu oferte AllInclusive de nerefuzat chiar si pentru romani. Hotelurile din Varna, Sunny Beach, Nisipurile de Aur si Albena au surprins prin oferte all inclusive de nerefuzat. Un sejur de o saptamana la vecini bulgari, la un hotel de trei stele costa aproximativ 300 euro (all inclusive). Hotelurile din statiunile bulgaresti ofera servicii la reduse cu aproape 50% fata de cele de pe litoralul romanesc. Vara cea mai rentabila vacanta potrivit unui sondaj de opinie se desfasoara in Bulgaria.

Locul doi in preferintele romanilor este Turcia si faimoasele statiuni estivale Antalya, Kusadasi si Lara/Kundu. Pe langa romani turicia se bucura de un turism aproape complet fiind vizitata anual de turisti din toata lumea. Pe langa statiunile de malul marii vizitatorii vin si pentru Constantinopol actualul Istanbul; un oras medieval cunoscut in toata lumea. Anul acesta te puteai relaxa pe una dintre plajele de pe litoralul turcesc cu doar 230 euro 4-5 zile all inclusive.

Despre Unitatile de Cazare din Cluj


Cluj-Napoca este al doilea cel mai mare oras din Romania din punct de vedere al populatiei, dupa capitala tarii. Din punct de vedere geografic, este situat la distanta egala de Bucuresti, Budapesta si Belgrad.


Cluj-Napoca este situat pe Valea Somesului Mic, orasul fiind considerat capitala neoficiala a provinciei istorice Transilvania. Orasul Cluj-Napoca este resedinta de judet si in acelasi timp este cel mai mare oras din  judetul Cluj. In trecut, Cluj-Napoca a fost resedinta a Comitatului Cluj si una dintre capitalele istorice ale Transilvaniei.

Orasul este situat in zona centrala a Transilvaniei, mai precis intre zona care face legatura dintre Muntii Apuseni, Podisul Somesan si Campia Transilvaniei. Cluj-Napoca este traversat de Somesul Mic si Nadas, dar si de cateva paraie printre care: Paraul Tiganilor, Canalul Morilor, Paraul Popesti, Paraul Nadasel, Paraul Chintenilor, Paraul Becas, cat si Paraul Muratorii.

Daca ajungeti in Cluj-Napoca trebuie neaparat sa va acordati ceva timp sa vizitati o serie de monumente istorice si atractii culturale, printre care:  Muzeul de Arta, Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, cat si biserica "Sfantul Mihail", Palatul Szeki, Palatul Rhedey, Palatul Berde, Palatul Wass, Hotelul Biasini, Casa Mikes, Turnul Pompierilor etc.

Principalele strazi ale municipiului Cluj, pe care un turist trebuie sa le strabata pentru a ajunge la principalele puncte de atractie din acest oras sunt urmatoarele: Bulevardul Eroilor, Bulevardul Regele Ferdinand, Piata Unirii, Piata Mihai Viteazul, centrul istoric al orasului, Parcul Central etc. Daca veti gasi cazare pe una dintre aceste strazi, fie ca este vorba destre o pensiune sau un hotel in Cluj, este ideal intrucat veti fi aproape de principalele puncte de atractie ale acestui oras.

Despre Comuna Moieciu

Moieciu, uzual cunoscut sub denumirea de Moeciu este o comuna din judetul Brasov. Desi zona rurala, datorita proximitatii Castelului Bran, in ultimii ani s-a dezvoltat deosebit de mult, in prezent fiind deosebit de cautata de catre turisti.


Zona Bran este alcatuita din trei comune administrative si anume: Bran, Moeciu si Fundata. Aceasta comuna a luat fiinta in actuala componenta administrativa, in anul 1968. In acel an in Romania s-a realizat o reforma administrativa. Daca va numarati printre cei care doresc sa beneficieze de oferte de cazare la un pret foarte bun, pentru o pensiune Moeciu la un pret foarte bun puteti vizita acest site.

Comuna Moieciu este alcatuita din sase sate intrucat este comuna cu cele mai multe sate din zona Bran: Moieciu de Sus, Cheia, Moieciu de Jos, Drumul Carului, Pestera si Magura. Din punct de vedere administrativ, sediul comunei se afla in satul Moieciul de Jos.

Satele din zona Branului, inclusiv cele apartinand comunei Moieciu, au devenit infloritoare in perioada regimului comunist intrucat aici nu a s-a putut face cooperativizarea agriculturii. La venirea revolutiei din 1989, Branul beneficia de properitate economica astfel incat intreaga zona s-a dezvoltat in ritm accelerat astfel ca Branul a devenit una dintre zonele turistice cele mai cautate din Romania.

Exista o serie de atractii turistice pe care nu trebuie nicidecum sa le ratati daca ajungeti in comuna Moieciu. Printre aceste atractii turistice se numera: rezervatia paleontologica punct fosilifer Vama Strunga, Biserica Adormirea Maicii Domnului, Biserica Sfantul Nicolae, situl arheologic din satul Pestera, Pestera Liliecilor, rezervatia Bio-Ecologica Cheile Moeciului, Cheile Gradistei, rezervatia naturala cascada "La Chisatoare", Moara de Apa.

Despre Cazare in Sinaia

Sinaia este un oras din Romania, aflat la poalele muntilor Bucegi. Acesta este foarte apreciat indeosebi datorita importantei sale din punct de vedere al turismului. Modalitatile de cazare in Sinaia sunt foarte diverse, de la cabana la vile, la pensiuni si hoteluri.


In Sinaia se afla si Castelul Peles, care in trecut a avut statutul de resedinta de vara a regelui Carol I. Acesta a fost ridicat intre anii 1873 si 1914 si este considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase din Romania si din intreaga Europa.

Din punct de vedere istoric, Pelesul este unul dintre edificiile cu foarte mare importanta din Romania. Acesta are caracter unicat si are o valoare istorica si artistica de netagaduit, numarandu-se printre monumentele cele mai importante de acest tip din intreaga Europa.

Alte repere importante ale statiunii montane Sinaia sunt Pelisorul, Cazinoul Sinaia, Manastirea Sinaia, cat si Casa Memoriala "George Enescu". Tot in aceasta statiune, turistii se vor bucura sa gaseasca si vila lui Nicolae Iorga.

Iubitorii de schi au de ce sa vina in Sinaia pe timpul iernii intrucat acest oras le pune nenumarate posibilitati de  practicare a sportului favorit. Printre partiile de schi se numara Valea Dorului, care are un grad de dificultate mediu, Valea Soarelui care de asemenea este potrivita pentru schiorii cu ceva experienta, cat si partia Carp care este potrivita numai pentru schiorii profesionisti, avand un grad de dificultate ridicat si care se intinde pe o distanta de aproximativ doi kilometri si jumatate.

Din punct de vedere al amplasarii, Sinaia este situata in judetul Prahova, la o distanta de aproximativ 60 de kilometri in nord-vestul orasului Ploiesti si la 50 de km in sudul orasului Brasov.

Cazare la Busteni

Busteniul este un oras de munte mic, ce este amplasat in partea de nord a judetului Prahova, in zona centrala a tarii noastre. Acesta se afla situat pe Valea Prahovei, chiar la poalele Muntilor Bucegi, altitudinea maxima a acestora fiind de 2.505 metri.

Altitudinea medie a acestui oras este de 850 de metri si se numara printre cele mai populare statiuni montane din Romania. Panoramele pe care le puteti admira aici sunt deosebit de spectaculoase, iar oportunitatile de vacanta, cat si activitatile in care va puteti implica sunt numeroase. Puteti alege sa faceti de la schi la excursii montane. Populatia acestei statiuni este de peste zece mii de locuitori, insa numarul celor care vietuiesc aici creste semnificativ daca luam in calcul turistii care aleg sa isi petreaca vacanta aici indifernt de sezon. Exista nenumarate modalitati de cazare Busteni la preturi foarte avantajoase, atat la vile, catsila pensiuni, hoteluri si cabane. Puteti gasi oferte foarte bune prin intermediul portalurilor turistice.

Pe langa schi, Busteniul este ideal pentru a va petrece vacanta la munte datorita nenumaratelor obiective turistice din aceasta zona, cat si a celor aflate in proximitatea statiunii. Printre monumentele naturale din aceasta zona se numara Cascada Urlatoarea, Sfinxul din Bucegi, Babele. In zona, puteti explora si rezervatiile naturale Parcul National Bucegi, Babele, Poiana Crucii, la care accesul se face direct prin intermediul telecabinei Busteni-Babele.

Daca nu ati ales Bustenii neaparat pentru practicarea unor sporturi de iarna sau drumetii, puteti face aici si turism cultural, existand nenumarate atractii turistice pe care nu trebuie sa le ratati. Printre acestea enumeram casa scriitorului Cezar Petrescu, ce a fost ridicata in 1918 si care beneficiaza de o arhitectura traditionala, Castelul Cantacuzino, Biserica Domneasca (ctitorita de regele Carol I si de catre regina Elisabeta) si care se remarca printr-o arhitectura deosebita, Manastirea Caraiman, cat si monumentul "Ultima Grenada".

Hai la Vama Veche

Vama Veche este un sat din sudul judetului Constanta, care a devenit o statiune din ce in ce mai cautata in ultimii ani. Vama Veche este situata chiar in apropierea granitei cu Bulgaria, pe malul Marii Negre si nu a fost intodeauna o locatie de vacanta extrem de populara.


Recesamantul din 2002 arata ca Vama Veche avea numai 178 de locuitori permanenti, insa la acest numar trebuie sa adaugam si cele cateva mii de turisti care isi petrec aici vacanta de vara. Daca vorbim despre cazare la Vama Veche, aici exista posibilitati multiple la vile, pensiuni, hoteluri, cat si in camping sau direct in cort, pe plaja.

In trecut, Vama Veche era numai un sat de pescari, a carui plaja nu era frecventata decat de catre un numar destul de redus de turisti, cu precadere de catre cei care preferau sa faca nudism. In ultimii zece ani insa, acest loc s-a transformat foarte mult, iar acest lucru a determinat in parte schimbarea modului in care statiunea arata intrucat au aparut noi constructii si spatii comerciale, menite sa astampere nevoia de cazare si consum a turistilor care aleg sa isi petreaca aici vacanta. Din aceasta cauza, multi turisti se plang de faptul ca infatisarea statiunii s-a schimbat si ca aceasta a inceput sa isi piarda treptat farmecul de alta data. In trecut, Vama Veche era cautata cu precadere de catre boemi si de catre cei care cautau liniste.

Din 2003 aici se desfasoara festivalul de muzica rock denumit Stufstock, un eveniment ce a fost initiat de miscarea "Salvati Vama Veche" care militeaza pentru pastrarea spiritului originar si original al Vamii Vechi. La acest festival canta formatii atat din tara noastra, cat si invitati de peste hotare.

Si in Vama Veche, la fel ca si in Costinesti, turistii pot vedea o epava esuata in anii '60. Vasul respectiv este de origine africana, iar in prezent se afla intr-o stare foarte avansata de degradare.

Despre Bran

Branul se numara printre cele 44 de comune ale judetului Brasov. Branul este considerat leaganul turismului rural romanesc intrucat in zona respectiva aceasta forma de petrecere a vacantei a devenit deosebit de  populara.
Daca alegeti sa veniti in vacanta aici, cu siguranta veti gasi cazare in Bran pe placul vostru. Exista o multime de posibilitati de cazare la hoteluri, vile si pensiuni din zona, la preturi foarte avantajoase, iar conditiile de cazare oferite de catre unitatile de cazare din zona sunt in general foarte bune.

Branul s-a dezvoltat deosebit de mult in ultimii ani, zona fiind deosebit de ofertanta din punct de vedere cultural. Cea mai populara atractie turistica din zona este Castelul Bran, cunoscut la nivel international si care atrage turisti de pretutindeni. Pe langa faptul ca acest Castel este deschis spre vizitare, turistii au posibilitatea sa organizeze aici o serie de evenimente festive. De asemenea, castelul este si locatia unde au loc o multime de evenimente culturale.

Din punct de vedere toponimic, numele castelului semnifica in limba turca "bran", cu toate acestea localitatea Bran era despartita in trecut de satul Poarta de o padure deasa de brad si de fag.

Din punct de vedere istoric, initial, castelula a fost initial o cetate de "trecatoare" care avea scop militar si care avea ca forma o patrulatera neregulata. De-a lungul timpului, cetatea a suferit o serie de modificari. Printre acestea se numara adaugarea turnului de Sud, constructia unui alt turn dreptunghiular in partea de est, cat si imbracarea acoperisului cu tigla. Pozitionarea acestui castel este una strategica, fiind construit pe o stanca. In acest moment, castelul gazduieste si muzeul Bran, care se intinde pe toate cele 4 etaje ale Castelului.

De asemenea, zona este deosebit de ofertanta din punct de vedere etnografic. Aici se pot organiza itinerarii etnografice pentru prezentarea mestesugului traditional, pentru prelucrarea laptelui la stana, pentru prelucrarea lemnului, tesutul larazboi, cat si participarea la sarbatori traditionale. 


Despre Atractii Turistice in Costinesti

Desi in principal statiunea Costinesti este locul ideal pentru petrecerea unei vacante la malul marii, nu este o statiune cautata din punct de vedere cultural, desi exista si aici cateva elemente care ar indreptati petrecerea unei vacante culturale grozave.

Printre acestea, vorbim de Manastirea de maici "Sfanta Elena de la Mare", care este situata la numai 3 km de  Schitu, chiar in dreptul Vadului lui Caraman. Manastirea a fost deschisa pe 21 mai 1998 si daca simtiti nevoia unei apropieri de divinitate atunci cand sunteti in vacanta la mare, poate ar fi grozav sa dati o fuga si pana acolo.

Din punct de vedere al numarului de monumente din Statiunea Costinesti am putea spune ca acesta este un veritabil muzeu in aer liber. Aici s-au organizat taberele artistilor plastici in perioada comunista si din acest motiv astazi regasim in statiune o multime de sculpturi care poarta semnatura unor artisti plastici celebri.

Poate cel mai semnificativ simbol al Costinestiului este Epava "Evanghelia", vas care a esuat in anii '60 din cauza unor conditii nefavorabile, cat si din cauza vizibilitatii deosebit de reduse. In noaptea respectiva a avut loc o furtuna si din cauza apropierii de mal, vasul a ramas blocat. Ulterior, datorita costurilor de recuperare ridicate, vasul a fost abandonat si a intrat in patrimoniul statului roman. Nava era utilizata in scopuri comerciale si apartinea unui om de afaceri grec, pe numele sau Aristotel Onassis. In prezent, o multime de turisti aleg sa parcurga inot distanta pana la epava, pentru a-si demonstra curajul, cat si din simpla curiozitate. Pentru a ajunge la epava exista posibilitatea inchirierii unor ambarcatiuni usoare de pe plaja.

Din punct de vedere al cazarii, aceasta se poate face fie la hotel, fie la vile sau pensiuni. In Costinesti tinerii preferea in general cazare in costinesti la pensiuni intrucat au conditiile necesare petrecerii unei vacante placute, cat si posibilitatea de a se distra in voie, de a face un gratar etc. In ultimii ani numarul vilelor si pensiunilor din Costinesti a crescut semnificativ dat fiind cererea din ce in ce mai mare de locuri de cazare. Din pacate s-a construit destul de haotic si imaginea de ansamblu a Costinestiului in prezent, din punct de vedere arhitectural, este destul de pestrita.

Costinestiul abunda in restaurante, terase, cat in Cluburi unde tinerii se distreaza noapte de noapte pe timpul verii. Totusi, Costinestiul desi este recunoscut ca o statiune a distractiei este in acelasi timp si un bun loc de tratament al diverselor afectiuni. Marea are efect terapeutic asupra organismului uman prin aerosoli, talazoterapie, helioterapie si cura helio-marina.


Vacanta de student la Costinesti

Costinestiul este recunoscut ca fiind statiunea-magnet a studentilor pe timpul verii. Daca Mamaia este binecunoscuta pentru coditiile de cazare de lux, cluburile sclipicioase si preturile ametitoare, Eforie Nord ca o  statiune pentru intreaga familie, iar Vama Veche o statiune a boemilor, Costinestiul este statiunea cea mai apreciata de catre studenti.


Trasaturile sale caracteristice: super aglomerata pe timpul verii, vile pestrite dar cu preturi studentesti, gratare incinse in curtile pensiunilor, cluburi pline ochi cu lume pusa pe distractie.

Costinestiul are si cateva simboluri care o evidentiaza printre celelalte statiuni. Unul dintre aceste simboluri este epava "Evanghelia". Acest vas a esuat in anii '60 din pricina conditiilor atmosferice nefavorabile, cat si a vizibilitatii reduse. "Evanghelia" era un vas comercial, ce apartinea unui om de afaceri grec. Intrucat costurile de recuperare a navei erau prea mari, ea a fost abandonata si ulterior ea a intrat in patrimoniul statului roman.  An de an, cei care doresc sa isi testeze curajul incearca sa ajunga acolo inot, iar cei care nu se incumeta inot totusi incearca sa ajunga acolo cu o ambarcatiune usoara care poate fi inchiriata de pe mal.

Pe plaja din Costinesti este minunat sa te plimbi in extrasezon, cand ramane pustie. Pe timpul verii, cearsafurile si prosoapele turistilor stau unul langa celalalt, fiind aproape imposibil sa razbati pana la malul marii daca nu te-ai trezit cu noaptea in cap sa vii pe plaja. Dupa ce in larg a fost furtuna, pe plaja veti gasi o multime de scoici si de melci cu dimensiuni considerabile.

Daca sunteti in cautare de cazare in Costinesti, exista o multime de posibilitati in acest sens. Puteti alege fie sa     va cazati la vile, cat si la pensiuni din zona sau hoteluri.

Printre atractiile Costinestiului se numara Lacul Costinesti, plaja din Costinesti, unde veti gasi nisip de calitate superioara, cat si faleza din Costinesti.

Vacanta la mare la Mamaia

Mamaia este poate cea mai populara statiune aflata pe malul Marii Negre. Aceasta statiune este amplasata in partea de nord a litoralului, beneficiind de o pozitionare privilegiata. Mamaia este alipita municipiului Constanta si de asemenea apartine din punct de vedere administrativ acestei localitati. Pe timp de vara, statiunea Mamaia este printre destinatiile preferate de petrecere a vacantei mai ales la malul Marii Negre.


Statiunea Mamaia se evidentiaza prin aerul sau occidental care nu se mai regaseste in nicio alta statiune litorala din Romania. Veti vedea aici palmieri, o multime de fantani arteziene deosebit de spectaculoase. De asemenea, statiunea abunda in restaurante, cluburi de lux care ii lasa chiar si pe turistii straini cu gura cascata, spectacole senzationale, cat si terase si gradini linistite unde turistii se pot relaxa in zilele toride de vara. Tot in Mamaia veti gasi o multime de modalitati de agrement, zone de promenada si chiar si o telegondola care ofera posibilitatea turistilor sa se bucure de o priveliste minunata asupra statiunii. Mamaia este in egala masura o statiune undeva puteti relaxa, cat si o statiune unde exista nenumarate posibilitati de distractie. 

Mamaia mai este recunoscuta pentru ceva si anume pentru plaja deosebit de intinsa, una dintre cele mai mari din Europa. Aceasta are aproximativ 10 kilometri lungime si se intinde intre orasele Costinesti si Navodari. Lungimea acestei plaje este de 200 de metri si este acoperita cu nisip fin, nu sunt nici pietre si nici scoici in exces. Plaja este frumos amenajata, acolo fiind amenajata puncte de prim ajutor, iar turistii pot inchiria umbrelute si sezlonguri. Bineinteles, exista zone unde turistii se pot instala in mod gratuit. Din punct de vedere al posibilitatilor de cazare, exista posibilitatea sa va cazati la hoteluri (de la 3 la 5 stele), cat si la pensiuni Mamaia beneficiind si de astfel de modalitati de cazare.

Venind in vacanta la Mamaia exista toate premizele necesare petrecerii unei vacante excelente!